Hopp til hovedinnhold

Mengde av lenker

Jo flere lenker, jo bedre?
Jo flere eksterne lenker (inngående lenker, backlinks) som peker til siden din, desto bedre er dette for SEOen din. Det er likevel flere forhold å ta i betraktning når man ser på hvor mange lenker man har sammenlignet med konkurrerende sider.

I løpet av de siste årene etterhvert som søkemotorenes algoritmer har blitt mer avanserte, er det kvaliteten på lenkene som avgjør hvor godt domenet ditt kan rangere. Det gir liten mening å prøve å forbigå konkurrenter i antall ved å skaffe seg flest inngående lenker.

Likevel henger det fortsatt igjen en oppfatning både blant mange SEO-rådgivere og in-house markedsførere at å bygge lenker i stort antall er en fornuftig strategi for å oppnå gode rangeringer og høyere organisk trafikk.

”Får vi 3 flere lenker til siden vår, vil vi komme oss forbi konkurrenten som i dag troner øverst på søkeresultatet for søkefrasen xyz” Dette er en filosofi som ikke lenger fungerer. Når det kommer til lenkebygging bør fokuset heller flyttes mot å skape godt innhold (lenke til ”hva er godt innhold) og gode sider som gjør at folk lenker til dem frivillig, og lenker på en naturlig måte. Det er tross alt disse lenkene som søkemotorene vil betrakte med mest respekt, og som faktisk vil bidra til at sidene dine klatrer på søkeresultatene.

10 gode lenker er bedre enn 5 gode lenker, men fokuset på antallet alene vil sjelden bære frukter innen moderne SEO.