Søkemotoroptimalisering eller SEO er prosessen som omhandler alt av tiltak for å øke trafikk, salg og synlighet gjennom organiske søkeresultater på ulike søkemotorer som Google, Bing og Yahoo.

I INEVO jobber vi aktivt med blant annet analyse, teknisk optimalisering, strategi og struktur på nettsiden, strukturering av innhold og innholdsproduksjon. SEO påvirker resultatene på alle andre plattformer og er derfor alfa omega for god markedsføring på nett.

 

Fremgangsmåte i INEVO

 

Vi deler SEO inn i ulike faser. Analyse er grunnlaget for alt vi gjør på nett, og dette gjelder spesielt SEO. Vi gjør en teknisk SEO-audit (hygienesjekk) for å undersøke de tekniske faktorene på nettsiden. Etter en SEO-audit formuleres det en strategisk plan med ulike tiltak basert på de tekniske undersøkelsene.

Videre jobber vi operativt på nettsidene med On-site optimaliseringer. Her ser vi på sideartkitetur, tekster, title og meta descriptions, samt URL-er, PIM og struktur.

Det siste steget handler om Off-page eller off-site optimaliseringer. Her
ser vi på faktorer som lenker, UX (brukeropplevelse) og konverteringsoptimalisering. Dette steget handler også i stor grad om hvordan å skape autoritet utenfor nettsiden din. Her tar vi i bruk andre kanaler og faktorer som sosiale medier, innholdsproduksjon som blogging og artikler og e-post.

SEO handler i stor grad om å analysere, optimalisere og teste etter brukerens behov.

 

 

 

 

INEVOs periodiske SEO-tabell

Den periodiske SEO-tabellen illustrerer og forklarer de viktigste faktorene som påvirker organisk rangering og synlighet.

Periodisk-SEOtabell

Les Sigurd Bjurbecks blogginnlegg på Prprat om hvordan man bør jobbe med SEO i en tid hvor Googles søkemotor overgår menneskelig intelligens og vurderingsevne, og hans SEO-spådommer for 2017 (and beyond) på Hanspetter.info

Les vår guide til hvordan finne et seo byrå å samarbeide med. 

SEO-teamet i INEVO

Hannah Lindelien

Hannah Lindelien

Eivind Bodding

Eivind Bodding

Niclas Nilsen

Niclas Nilsen

Even Ødegård

Even Ødegård

Thea Martinsen

Thea Martinsen

Karl Philip Lund

Karl Philip Lund

Katerina Sharapova

Katerina Sharapova

Ønsker du hjelp til å lykkes med SEO?