Hopp til hovedinnhold
Tilbake til tjenester

Tilbake til tjenester

OKR målstyring i praksis

INEVO bruker OKR i egen organisasjon og vi setter tydelige mål sammen med våre kunder.

Har du noen gang lurt på hvordan suksessrike selskaper klarer å navigere og vokse i et landskap som stadig endrer seg?

Faktum er at de fleste suksessrike bedriftene bruker samme system! Et system som de fleste bedrifter i Norge fortsatt ikke kjenner til. Systemet heter OKR.

Last ned gratis mal for å kjøre en OKR workshop (krever registrering)

Hva er OKR?

OKR står for Objective, Key Results. Det er et enkelt styringssett som benyttes for å sette høye mål, sikre kontinuerlig fremdrift og holde fokus på de viktigste aktivitetene til enhver tid.

OKR bidrar til å forbedre internkommunikasjonen i selskaper - ved at alles mål gjøres tilgjengelig for alle andre i selskapet. Det erstatter ikke god ledelse og god bedriftskultur, men hvis du har fundamentet på plass så vil OKR løfte bedriften til neste nivå – hver gang.

Helt enkelt kan du si at OKR handler om å svare på to grunnleggende spørsmål i alle ledd i organisasjonen hvert kvartal:

Objective: Hva ønsker du å oppnå?

Key results: Hvordan har du tenkt å komme dit?

Objective er retningen. Key results er hvordan du skal komme dit.

Ved å besvare disse to spørsmålene hvert kvartal tvinger du frem tydelige prioriteringer og riktig fokus i bedriften. Når i tillegg alle ansatte besvarer spørsmålene og gjør sine mål synlig for alle andre i organisasjonen dannes en sosial og transparent kontrakt mellom ansatte. En sosial kontrakt som knytter personlige mål med bedriftens mål.

Hvis du ikke er kjent med OKR-begrepet, les denne artikkelen.

Hvordan kan INEVO hjelpe deg med målstyring?

Vi vet at endring er vanskelig. Vi har kompetansen til å hjelpe deg. INEVO har ekspertise innen organisasjonsutvikling og endring. Vi kan hjelpe deg å innføre OKR for din bedrift!

Vår prosess er som følger:

  • Innledende samtale – du gir oss innblikk i din organisasjon/team
  • Intern forankring – vi hjelper deg å introdusere OKR internt
  • OKR oppfølging – vi støtter deg i prosessen med å innføre OKR internt.

Last ned gratis mal for å kjøre en OKR workshop (krever registrering)

Kom i gang!

Ønsker du at din bedrift skal bli en av de suksessrike selskapene som klarer å navigere og vokse i et landskap som stadig endrer seg?

Ta kontakt med Karl Philip Lund for hjelp til å innføre OKR i din organisasjon eller ditt team.

Ofte stilte spørsmål

OKR er en forkortelse for «Objective and Key Results».

Key Results er en KPI med en ambisjon. Sammenhengen kan også forklares ved å sammenligne med en biltur. Strategien er dit du ønsker å reise. OKR er navigasjonsinstrumentet og bilens speedometer er KPI.

OKR er en enkel måte å styre et selskap. Virksomhetens viktigste mål kommer til overflaten slik at alle i virksomheten vet hva som er viktig og får se hvordan alle ligger an i forhold til målene. Dette bidrar til mer tydelighet, fokus, engasjement og høyere gjennomføringskraft i virksomheten.

Klar for å se resultater?

Ta en kaffe med oss — vår dør er åpen.