Hopp til hovedinnholdet

Tidsaktuelt


Er informasjonen om temaet tilstrekkelig oppdatert?

Når alt annet er likt vil søkemotorene favorisere det nettstedet med det nyeste og mest oppdaterte innholdet for en bestemt søkefrase.

For nettbutikker vil denne tidsaktuelle dimensjonen ha minimal betydning. Det vil alltid være en stor fordel å kunne tilby de nyeste og mest oppdaterte produktene, men fordelen med dette drives av kundetilfredshet og etterspørsel, ikke av mekanismer i Google-algoritmen.

Når innhold favoriseres for å være spesielt tidsaktuelt, skyldes dette en komponent av Google-algoritmen kalt Query Deserved Freshness. Dette er en dimensjon som har størst relevans for nettaviser, magasiner, informasjonssider, etc.

Når det er viktig å være ute med siste nytt?
Et søk etter ”skogbrann” vil vanligvis generere søkeresultatet hvor oversikter over store skogbranner, leksikonartikler og lignende havner øverst. Dersom en større skogbrann oppstår vil for eksempel nyhetsartikler, informasjonssider angående evakuering knyttet til den aktuelle skogbrannen bli løftet høyt opp i søkeresultatet i den aktuelle perioden hvor skogbrannen herjer, og mens denne typen informasjon er etterspurt av søkerne, blant annet fordi de besvarer spesielt tidsaktuelle informasjonsbehov som søkerne er på utkikk etter.

Ingen garanti..
For en nettbutikk som satser på content marketing, vil nye og oppdaterte artikler og annet ferskt innhold gi deg et ekstra dytt i rangeringene hos Google. Innhold som tar for deg tidsaktuelle trender vil få ekstra favorisering her. Å kunne skilte med en måned gammel artikkel er likevel ikke en garanti for å trone på toppen av Google dersom konkurrerende artikler er bedre på andre måter i Googles øyne.

VÅRE KUNDER ER FORNØYDE MED VÅR OMA - MODELL

Ragn-Sells

Ragn-Sells

Les hvordan Ragn-Sells fikk rekordomsetning på nett ved hjelp av INEVO.

Les suksesshistorien
Der Ute

Der Ute

Les hvordan Der Ute sammen med INEVO skapte en sterk omsetningsvekst med WOW-opplevelse på nett!

Les suksesshistorien
Bullfighter

Bullfighter

Les hvordan Bullfighter økte salget sitt med 365% med strategisk rådgiving fra INEVO.

Les suksesshistorien