Personvernerklæring og cookie-oversikt

 

Personvernerklæring

1. Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for INEVO AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

INEVO AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

INEVO AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. Om personopplysninger og regelverket
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også med tredjeparter (som leverandører av tekniske tjenester, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?
Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger
INEVO AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre nettopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel leverandører for noe av det tekniske til nettsidene våre. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for INEVO AS.

b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

7. Sletting av personopplysninger
Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

  • Lov om bokføring
  • Ordredata iht. angrerett
  • Ordredata iht. garantier.

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: post@inevo.no

8. Sikring av personopplysninger
Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS
Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

10. Endringer i personvernerklæringen
Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.

12. Rett til å klage
Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

13. Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@inevo.no.

 

Cookie-oversikt

 

CookieUtstederFormålVarighet
AMCVS_14215E3D5995C57C0A495C55%40AdobeOrgAdobeTester om analyse er aktivertØkt
AMCV_14215E3D5995C57C0A495C55%40AdobeOrgAdobeAnalyserer og sporer om samme enhet besøker siden2 år
aam_uuidAdobeSpore unike besøkende1 måned
_gaGoogle AnalyticsSkiller mellom brukere2 år
_gat_UA-XXXXXXXX-XGoogle AnalyticsSkiller mellom brukereØkt
_gidGoogle AnalyticsSkiller mellom brukere24 timer
_gatGoogle AnalyticsAnalyseØkt
1P_JARGoogle AnalyticsAnalyse30 dager
CONSENTGoogle AnalyticsAnalyse20 år
NIDGoogle AnalyticsAnalyse180 dager
DVGoogle AnalyticsAnalyseØkt
OTZGoogle AnalyticsLenker aktivitet på tvers av enheter30 dager
SIDGoogle AnalyticsGjør annonser mer attraktive2 år
SIDCCGoogle AnalyticsGjør annonser mer attraktive3 måneder
VIDGoogle AnalyticsSporer søkeresultater1 år
_gcl_auGoogle AnalyticsSporer nettsideaktivitetØkt
AIDGoogle Lenker aktivitet på tvers av enheter1 år
APISIDGoogleSporer videoaktivitet for YouTube-filmer2 år
HSIDGoogleSporer videoaktivitet for YouTube-filmer2 år
SAPISIDGoogleSporer videoaktivitet for YouTube-filmer2 år
SSIDGoogleSporer videoaktivitet for YouTube-filmer2 år
G_ENABLED_IDPSGoogleIntegrerer Google+ for økt funksjonalitetTil sletting
DSIDGoogle AdsSporer besøk for å kunne målrette annonserØkt
ANIDGoogle AdsMålretter annonser og måler resultater1 år
idGoogle AdsMålretter annonser og måler resultater1.5 år
IDEGoogle AdsMålretter annonser og måler resultater1.5 år
SGoogle AdsHåndterer brukereØkt
wordpress_logged_inWordPressIdentifiserer bruker ved innloggingØkt
wordpress_secWordPressIdentifiserer bruker ved innloggingØkt
wordpress_test_cookieWordPressAvgjør om innlogging er muligØkt
wp-settings-XXXXXXWordPressIdentifiserer innloggede brukere1 år
wp-settings-timeWordPressPersonliggjør innstillinger for innloggede brukere1 år
ubvsUnbounceAnonym identifisering av en besøkendes fremtidige besøk180 dager
ubpvUnbounceHusker hvilken versjon av en side besøkende har sett184 dager
ubvtUnbounceMåler resultater på eksterne sider72 timer
_fbp, /trFacebookMålretter annonser og måler resultaterØkt
frFacebookKryptert Facebook ID og Nettleser ID90 dager
actFacebookSamler data til Facebook for research og analyseØkt
c_userFacebookLeverer relevante annonser til innloggede brukere1 år
datrFacebookIdentifiserer brukerens nettleser2 år
dprFacebookMuliggjør kontrollering av Facebook-deling og lignende1 uke
m_pixel_ratioFacebookBrukes for embeddable videoer fra FacebookØkt
wdFacebookBrukes for embeddable videoer fra FacebookØkt
presenceFacebookViser en innlogget Facebook bruker sin “chat”-statusØkt
sbFacebookBrukes av Facebook for å forbedre venneforslag1.5 år
spinFacebookResultatsporing1 dag
xsFacebookVedlikeholder økter1 år
__smTokenSumoSjekker om logget inn1 år
__smListBuilderShownSumoGjemmer popup til gitt tid har gått30 år
__smVIDSumoAnalyse30 dager
__zlcmidSumoAnalyse1 år
__cfduidSumoIdentifiserer reell nettrafikk (Cloudflare)1 år
bcookieSumoMuliggjør deling (LinkedIn)2 år
bscookieSumoMuliggjør deling (LinkedIn)2 år
lidcSumoMuliggjør deling (LinkedIn)Økt
_vwo_uuid_v2Visual Website OptimizerGenerer unik ID for besøkende1 år
UserMatchHistoryLinkedInMålretter annonser og måler resultater6 måneder
BizoIDLinkedInMålretter annonser og måler resultater6 måneder
_guidLinkedInSkille brukere fra hverandre2 år
_liptLinkedInMålretter annonser og måler resultater1 måned
li_oatmlLinkedInSamler informasjon om nettsidebruk30 dager
liapLinkedInSamler informasjon om nettsidebruk1 år
langLinkedInMuliggjør språkfunksjonalitetØkt
lidcLinkedInAnalyserer bruken av LinkedIn sine tjenester1 dag
__stripe_midStripeBetaling på nettØkt
__stripe_sidStripeBetaling på nettØkt
ELOQUAEloquaSporing og muliggjør skjemautfylling2 år
collect_chat_closedCollect.chatGir funksjonalitet til chatbot30 dager