Hopp til hovedinnhold

Tilbake til blogg

Netthandelsblogg: Tips

9 digitale ressurser som er gratis akkurat nå!

Det er ingen tvil om at koronavirus (COVID-19) forandrer mye på hvordan vi lever og jobber. INEVO har, i likhet med mange andre bedrifter, lagt om til hjemmekontor. Kolonial.no lanserte en helt ny nettbutikk (med nytt lager og nytt distribusjonsnettverk) for et helt nytt produkt på 48 timer. Konserter og kulturopplevelser er ikke lenger forbeholdt de som er på rett sted til rett tid; nordmenn landet rundt bruker nå fritiden sin på å se på digitale konserter på Facebook og virtuelle omvisninger i museer gjennom Google Arts & Culture.

I lys av pandemien er det også en rekke bedrifter som har åpnet for gratis bruk av hele eller deler av sine tjenester. Vi har samlet 9 av de digitale ressursene du nå kan benytte deg av – helt gratis!

Gratis bedriftsblogg-kurs fra Ahrefs

Ahrefs har i denne perioden gjort sitt “blogging for business”-kurs gratis for alle. Kurset varer i 4 timer og 56 min og sikter på å lære deltakerne hvordan de kan skape vekst med blogging og gjøre leserne til betalende kunder. 

Dugnadsånd gjennom Digitalboost

I disse krisetider står dugnadsånden sterkt i Norge og dette gir grobunn for nye tjenester. Med Digitalboost kan du melde deg inn dersom du eller dine ansatte har ledig kapasitet til nye oppdrag eller dugnadsarbeid. Du kan også be om digital dugnadshjelp, legge ut ledige stillinger eller bla i alle konsulentene som har meldt seg frivillig til dugnadsarbeid. Tjenesten er selvsagt gratis!

Facebook deler ut $100M

Facebook ønsker å bidra med finansiell støtte til annonsering i denne perioden hvor mange bedrifter ser seg nødt til å trappe ned på annonseringen sin. Facebook deler ut $100M til små bedrifter i denne perioden. Du kan melde deg opp for mer informasjon her.

Linkedin deler 16 gratis kurs

Linkedin er en av bedriftene som “gir tilbake” i denne perioden. De har lansert 16 gratis kurs som er høyst relevant for dagens arbeidssituasjon. I kursene kan man blant annet lære om hvordan man kan holde seg produktiv når man jobber hjemmefra, hvordan man jobber med virituelle møteromsprogrammer og bygger relasjoner “digitalt”. 

Del store filer med MeeroDrop

MeeroDrop er et visuelt delingsverktøy for filer. Fra nå og fram til juni lar de alle benytte seg av tjenesten helt kostnadsfritt. Det er ikke behov for å opprette noen konto og alle filer som deles vil være aktive i tre måneder.

Microsoft med gratis premium versjon av Teams

Selv om du ikke har en lisens for å benytte Teams vil du nå kunne benytte deg av premium versjonen- både du som privatperson og organisasjonen du er en del av kan få gratis tilgang.

Amazon WorkDocs og Workspaces

I tillegg til å skape 100,000 nye arbeidsplasser og heve lønnsnivået for sine ansatte gir også Amazon verden gratis tilgang på deres Amazon Workspaces og Amazon WorkDocs for opptil 50 brukere fram til juni. 

Interviewstream er gratis for bedrifter

Dagens ansettelsesprosesser foregår digitalt og rekruttererne sitter også på hjemmekontor. Interviewstream er et program for å gjennomføre videointervju som nå deler sin tjeneste gratis med universiteter, skoler og bedrifter. 

Shopify forlenger sin gratis prøveperiode

I tillegg til $200M i støtte til små bedrifter tilbyr også Shopify en utvidet prøveperiode for sin nettbutikkløsning. Prøveperioden øker nå fra 14 dager til hele 90 dager.

Trenger du hjelp med å sette opp en egen nettbutikk? Ta kontakt for en uformell prat!

Klar for å se resultater?

Ta en kaffe med oss — vår dør er åpen.