Hopp til hovedinnhold

Tilbake til blogg

Netthandelsblogg: Design

Tips til gratis designressurser

Ole Marius Tørrisen
09.08.2018

Gratis ikoner

Ikoner kan brukes både for å tydeliggjøre designet ditt, eller gjøre tekst overflødig. (f.eks ved sosiale medier brukernavn, eller toalettskilt). For å slippe å tegne opp nye hver gang kan du heller bruke ferdige ikoner som passer inn i ditt design.

FontAwesome (gratis for basic-versjonen, lisens for pro)
FontAwesome er en ikonfont som du kan bruke både på web og desktop. Særlig på web har det blitt brukt mye de siste årene. Ved å installere fonten på serveren din kan du bruke hundrevis av ikoner. Du kan også laste ned og bruke i ditt favorittprogram. FontAwesome kommer både i gratis-versjon og i en betalversjon, men gratisversjonen har over 1200 ikoner, og holder i massevis for de aller fleste behov.

FlatIcon (gratis, men med mulighet for premiumpakker)
Ikonside som lar deg laste ned ikonpakker i vektorformat. Krever registrering, men tilbyr mange pakker gratis. Enkelte pakker er premiumpakker og koster penger.

Gratis stockphoto-sider:

Selv om stockbilder ofte koster penger finnes det noen unntak. Under har jeg samlet sammen noen gratis stockphoto-sider som tillater kommersiell bruk.

Pexels

Unsplash

Et annet tips er også å sjekke Wikimedia. Her kan man finne mye spennende, særlig historiske bilder som man kanskje ikke finner ellers. Vær dog obs på at ikke alle bilder er tillatt brukt i kommersiell sammenheng, samt at noen krever kreditering.

Fonter

Skriftyper er en effektiv måte å endre budskapet ditt på. Selv om skrifttyper omgir oss over alt, og finnes på nesten alle produkter er det mange som ikke tenker på å velge en som passer. Enten du skal finne en ny profilskrifttype til brandet ditt, eller bare trenger noe gøy for en plakat kan ressursene under være til nytte:

Google Font
Google Fonts er en samling av skrifttyper som alle er gratis. De er egentlig ment for bruk på web, men du kan også laste de ned og bruke de på desktop i dine designprogram. Skal du bruke de på nett slipper du å hoste de selv, bare kopier kodene som ligger på siden og lim inn i stylesheetet ditt.

Adobe TypeKit
Typekit er Adobes samling med skrifttyper. I motsetning til Google Fonts er det ikke gratis, men har du et Creative Cloud-abonnement inngår det som regel

Dafont.com
Dafont har en stor samling av skrifttyper. De egner seg først og fremst til bruk på desktop, og ikke web. Kvaliteten varierer også veldig, og du bør være obs på at mange ikke støtter norske tegn. En del av de er heller ikke tillatt i kommersielle prosjekter.

Maler

Stock.adobe.com (betal per element, eller per måned)
Hos Adobe Stock kan du laste ned både bilder og illustrasjoner til fri bruk. Det som mange ikke vet er at de også har et hav av maler som man kan bruke og tilpasse. De har også en rekke vektorfiler som du kan bearbeide og bruke i ditt design.

Klar for å se resultater?

Ta en kaffe med oss — vår dør er åpen.